Froukje de Both

Thomas Berge

Jessie Jazz Vuijk 

Niels Geusebroek

Joann van den Herik

Monica Geuze

Daelorian

Amijé Roos

Wesley Sneijder

Sophie Milzink

Loes Haverkort

Isaya Elais

Nino Wilkes

Everon Hooi

Pip Pellens

Kae Sutherland

Gwen van Poorten

Julia Mekkes

Froukje de Both

Froukje de Both zet zich sinds 2010 in als ambassadeur van Free a Girl, onder andere voor de slachtoffers van mensenhandel heeft samen met Free a Girl gereisd om opvangtehuizen te bezoeken. Sinds 2020 is Froukje het gezicht van het Nederlandse project en het online onderzoeksprogramma, speciaal ontworpen voor het traceren, analyseren en bestrijden van online kinderhandel, waarbij de focus vooral ligt op het onderzoek naar seksuele uitbuiting op het Deep Web. Samen met haar vragen we meer aandacht voor de Nederlandse problematiek.   

“Als moeder van een 11-jarige dochter vind ik het belangrijk om kinderen te beschermen tegen de risico’s van seksuele uitbuiting. Wat begint als een grappig TikTok filmpje of een onschuldig gesprek via Instagram kan eindigen in chantage. Vroeger stonden de mensenhandelaren bij het schoolplein, tegenwoordig benaderen ze kinderen online. Dat dit gebeurt in Nederland moeten ouders en kinderen weten. Slachtoffers worden ook steeds jonger, 11 en 12 jaar is geen uitzondering meer. Met hart en ziel zet ik mij in om dit te stoppen. Ik ga samen met Free a Girl kinderen beschermen en daders oppakken.”

Thomas Berge

Na zijn deelname aan de Lock me Up actie in 2016 is de Nederlandse zanger Thomas Berge ambassadeur geworden van Free a Girl. Sindsdien heeft Thomas zich ingezet om Free a Girl nog meer bekendheid te geven en geld in te zamelen. In 2018 is Thomas met Free a Girl naar India gereisd om partners van de stichting te ontmoeten die meisjes helpen bevrijden en de School for Justice te bezoeken. 

“Voor Free a Girl heb ik mij 12 uur lang vrijwillig laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter en ik heb diverse optredens verzorgd. Door het intensieve contact met de Stichting voel ik de noodzaak van Free a Girl. Het gebeurt niet vaak dat ik zo word gegrepen door het achterliggende verhaal. Er zijn duizenden meisjes die in situaties van seksuele uitbuiting zitten, schrikbarend om te weten hoe oud deze meisjes zijn en hoe ze worden behandeld door een macht waarvan zij denken dat ze er nooit uit zullen ontsnappen. Dit moet verschrikkelijk voor hen zijn, de onmacht en verstikking grijpen mij aan.”

Jessie Jazz Vuijk 

Jessie Jazz Vuijk is een Nederlands model en influencer. Met haar platform She Flore wil ze vrouwen inspireren en haar kennis delen over diverse onderwerpen zoals seksualiteit en spiritualiteit.  

“Elke minuut worden er 10 vrouwen en meisjes seksueel uitgebuit, dat zijn jaarlijks 5 miljoen vrouwen en meisjes waarvan 2 miljoen minderjarig zijn. Ze worden van de straat geplukt en komen niet meer thuis, gemiddeld wordt een meisje 9 keer per dag verkracht en wordt nog geen 1 % van de daders berecht. Ik geloof dat we hier samen verandering in kunnen brengen. Ik geloof in de kracht van vrouwen, samen strijden voor positieve verandering en er blijvend aandacht voor vragen.”, aldus Jessie.  

Niels Geusebroek

De Nederlandse zanger en componist Niels Geusebroek is sinds 2017 ambassadeur van Free a Girl. Sindsdien heeft hij zich vooral gericht op het brengen van aandacht rondom de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en is hij met Free a Girl naar India gereisd om dit met eigen ogen te ervaren. Daarnaast heeft hij samen met Free a Girl door middel van een indrukwekkende peepshow op de Dam aandacht weten te trekken voor de Lock me Up actie.  

“In India hebben mannen vaak meer zeggenschap over hun zusje of dochters dan vrouwen, wordt naar meisjes vaak niet geluisterd en werken jongens of mannen soms zelfs actief mee aan het verhandelen van hun zusjes of dochters aan pooiers. Vaak zit in het fundament van cultuur al een scheve verhouding. We proberen jongens met name bij te brengen dat jongens en meisjes gelijk zijn. Zij brengen dat dan ook weer over op anderen.” 

Joann van den Herik

De Nederlandse Jo Ann van den Herik is een 21-jarig model en een inspiratie voor jonge meisjes en jonge vrouwen. Zo moedigt ze hen onder andere via sociale media aan om zich goed te voelen over wie ze zijn en pleit ze voor de afschaffing van het maken van een onderscheid tussen model en plus size. Als ambassadeur van Free a Girl gebruikt Jo Ann haar online platform om bewustzijn te creëren over de problematiek rondom seksuele exploitatie van kinderen, zodat de wereld voor iedereen een veilige plek kan worden.  

“Ik ben zo blij om aan te kondigen dat ik officieel een ambassadeur ben voor Free a Girl en voel me vereerd om de kans te krijgen deel uit te maken van een organisatie die de strijd tegen kinderprostitutie aangaat. Dit MOET stoppen. Dit kan niet de wereld zijn waarin we leven. Maar we kunnen dit alleen samen doen. Laten we op elke mogelijke manier mensen informeren, doneren, luisteren en bewustwording creëren. Samen zijn we sterker!” 

Monica Geuze

Monica Geuze is sinds 2019 ambassadeur van Free a Girl. De Nederlandse YouTuber en moeder zette zich al in tijdens de Lock me Up actie waarbij ze 12 uur lang werd opgesloten in een hokje, om aandacht te vragen voor de problematiek van seksuele uitbuiting van kinderen. 

“Als moeder van een dochtertje raakt het mij heel diep dat er wereldwijd 2 miljoen minderjarige meisjes seksueel uitgebuit worden. Ik ben trots en dankbaar om samen met Free a Girl de strijd tegen dit onrecht aan te gaan! Free a Girl is een fantastische organisatie en ik voel mij vereerd dat ik mijn stem kan gebruiken om een verschil te maken in de levens van minderjarige meisjes die dagelijks verkracht worden.” 

Daelorian

Daelorian van der Kolk kan als fotografe als geen ander verhalen vertellen via haar gemaakte beelden. Ze probeert het mooie in alles en iedereen op foto vast te leggen en doet dit niet alleen via haar foto’s, maar ook als schrijfster. Als ambassadeur voor Free a Girl zet ze zich in om de minder mooie kant van de wereld te laten zien en gaat ze de strijd aan tegen seksuele exploitatie van kinderen.  

Amijé Roos

Amijé Roos heeft na haar reis door de Filippijnen met eigen ogen de problematiek rondom seksuele exploitatie van kinderen gezien. De ernst van de situatie maakt dan ook dat zij zich volop wil inzetten als ambassadeur voor Free a Girl, door bewustwording hierover te creëren en het gesprek met anderen aan te gaan. Amijé gaat de moeilijkere onderwerpen niet uit de weg en vindt dat rauwe verhalen moeten worden verteld. De empowerment van vrouwen ligt haar daarnaast ook nauw aan het hart.  

“Met trots mag ik zeggen dat ik de pledge heb ondertekend om de strijd aan te gaan tegen seksuele uitbuiting wereldwijd. Komende tijd zal ik jullie ook meer informeren over hoe groot dit probleem is en hoe het nog erger is geworden door COVID-19. Miljoenen kinderen worden dagelijks verkracht en mishandeld. Free a Girl bevrijdt deze meisjes (en jongens) en ondersteunt hen zowel fysiek als mentaal, om hopelijk ooit weer een ‘normaal’ leven te kunnen lijden.” 

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder, voetballer en vader, is sinds 2010 ambassadeur van Free a Girl. Sindsdien heeft Wesley zich door zijn sport ingezet voor de rechten van kinderen en de strijd tegen seksuele exploitatie van kinderen. Hij strijd voor hogere straffen voor overtreders en meer opvangplekken komen voor slachtoffers. Wesley deed voor Free a Girl mee aan de Lock me Up actie en tijdens het WK in 2014 in Brazilië bezocht hij met Free a Girl een opvanghuis in Fortaleza.  

“De straffen voor overtreders mogen wat mij betreft meteen omhoog. Slechts een paar jaar cel als je het leven van een kind verwoest; dat vind ik echt niet kunnen. Er moeten ook meer opvangplekken voor slachtoffers komen. Het is te gek voor woorden dat je op een wachtlijst komt als je uit een situatie van seksuele exploitatie bent ontsnapt. Er is niets sportiefs aan kindermisbruik.”

Sophie Milzink

Sophie Milzink is al lange tijd bezig met het maken van video’s waarin ze allerlei onderwerpen aankaart. Bewustwording creëren en zaken bespreekbaar maken, is dus iets waar ze zich graag mee bezighoudt. Sophie is geïnteresseerd in de preventie van seksuele exploitatie van kinderen en in de rehabilitatie van survivors. Als ambassadeur voor Free a Girl zet Sophie zich dan ook volop in om mensen bewust te maken van de problematiek omtrent seksuele exploitatie van kinderen.  

Loes Haverkort

De Nederlandse actrice, zangeres en moeder Loes Haverkort is ambassadeur voor Free a Girl. Loes komt luidkeels op voor de empowerment van vrouwen. Ook de strijd tegen seksuele exploitatie van kinderen is een onderwerp wat haar diep raakt en waar ze zich volop voor wil inzetten.  

“Met trots ben ik ambassadeur van Free a Girl. Het crisisoverleg dat plaatsvond, heeft mij diep in mijn (moeder) hart geraakt en ik ben dan ook enorm gedreven om mij in te zetten voor het stoppen van deze niet te verteren vorm van criminaliteit.”

 

Isaya Elais

Isaya Elais maakt via haar social media platform haar volgers over allerlei zaken bewust. Als ambassadeur voor Free a Girl wil ze graag ook meer bewustwording creëren over de ernst van de situatie en alle vlakken van de werkzaamheden van Free a Girl bij betrekken. Isaya geeft ook aandacht aan de positieve resultaten van Free a Girl en het verschil dat we maken voor de survivors.    

Nino Wilkes

De Amsterdamse Nino Wilkes is een 25-jarige YouTuber, auteur en ondernemer. Met zijn eigen managementkantoor begeleidt hij divers talent en zet hij zich in voor anderen. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Nino in 2020 ook zijn eigen boek gelanceerd over zijn zoektocht naar wie zijn opa, een van de eerste top profvoetballers Faas Wilkes, was.  

Everon Hooi

Everon Hooi is een Nederlandse acteur met Curaçaose afkomst en vooral bekend van zijn acteerwerk in onder andere GTST en Buládo. Daarnaast was hij op het theater te vinden en zet hij zich in als ambassadeur voor Free a Girl. Via zijn sociale media platform vraagt Everonaandacht voor de problematiek omtrent seksuele exploitatie van kinderen

Pip Pellens

De Nederlandse actrice Pip Pellens is sinds 2003 actrice en ondertussen niet meer weg te denken uit de film- en musicalindustrie. Haar harde werk werd reeds beloond met de Gouden Televizier Talent Award en werkt ze veel als stemactrice. Als ambassadeur helpt Pip Free a Girl onder andere door via haar sociale media platform meer informatie te verspreiden over wat we doen en hoe survivors worden geholpen nadat ze zijn gered.   

“Ik heb een pledge getekend om mij in te zetten voor Free a Girl. Zij strijden tegen seksuele uitbuiting van kinderen wereldwijd en proberen extreem jonge meisjes die worden mishandeld, meerdere malen per dag worden verkracht en worden doorverkocht, te redden. Door COVID-19 is de situatie onwijs verslechterd. Daarom is het nu, meer dan ooit, belangrijk dat we met z’n allen aandacht vragen voor dit probleem en geld inzamelen om de bevrijdingsacties gaande te houden om deze miljoenen meisjes te bevrijden en ze een veilig leven te geven!” 

Kae Sutherland

Kae Sutherland is een 27-jarige moeder en business woman. Al sinds jonge leeftijd is ze als ondernemer actief bezig met het opzetten van bedrijven. Zo lanceert Kae momenteel een nieuw sieradenmerk, runt ze een social media bureau A-Sociaal Media en heeft zij samen met haar vriend en schoonbroertje het restaurant Bam Boa opgezet. De laatste paar jaar is Kae zeer actief op social media waar ze haar leven als moeder en ondernemer deelt met haar volgers.  

Gwen van Poorten

Gwen van Poorten is een Nederlandse presentatrice, podcast host en sinds 2018 ambassadeur van Free a Girl. Een van haar voorwaarden om zich hiertoe te verbinden, was dat ze met eigen ogen de problematiek van seksuele uitbuiting van kinderen in de wereld wilde zien, zodat ze zelf over de problematiek kan praten en bewustwording kan creëren. Gwen reisde samen met Free a Girl dan ook al af naar Brazilië, Laos en Thailand om te zien welke projecten daar zijn opgezet. Ook tijdens de Lock me Up actie heeft Gwen zich opgesloten in een hokje om aandacht te vragen voor de problematiek van seksuele uitbuiting van kinderen en fondsenwerving zodat meer minderjarige meisjes kunnen worden bevrijd.  

 “Het was soms zo verschrikkelijk om de situatie te zien en moeilijk om over te praten, maar we mogen onze ogen er niet voor sluiten.” 

Julia Mekkes

Als Amsterdamse strafrechtadvocate kent de 28-jarige Julia Mekkes de ins en outs van het juridische systeem. Na het afronden van haar masteropleiding strafrecht volgt ze nu de advocatenopleiding bij een kantoor in Amsterdam dat gespecialiseerd is in strafrecht en civiel recht. Daarnaast is Julia als vrijwilligster aan het werk geweest op juridische spreekuren in de gevangenis en heeft ze kinderen wier ouders gaan scheiden geholpen tijdens haar werk voor de Kinderen- en Jongerenrechtswinkel.    

“Free a Girl bevrijdt jaarlijks veel meisjes in samenwerking met lokale autoriteiten, maar daders worden amper tot niet gestraft. Om straffeloosheid aan te pakken heeft Free a Girl in 2017 speciaal voor survivors van seksuele exploitatie het School for Justice programma opgezet. Zij worden hier opgeleid tot o.a. de beste advocaten, politieagenten en journalisten van hun land, zodat zij hun daders voor de rechter krijgen. Ik wil mij hiervoor gaan inzetten en ben daarom ambassadeur om Free a Girl te steunen.”